Cum sa alegi parfumul perfect

Vrei să-ţi schimbi rujul, fardul de pleoape sau să-ţi reînoieşti garderoba! Nimic mai simplu; alegi nuanţa care te prinde iar la haine ţii cont de măsură şi forma trupului tău. Pentru o cremă, iei în calcul tipul pielii tale şi necesităţile! De ce-ar fi mai dificilă alegerea unui parfum?

AROME PE NOTE
Orice parfum are trei rânduri de note, denumite în ordinea în care sunt percepute: notele de vârf sunt cele care se evaporă primele, cele de mijloc se dezvoltă abia mai târziu după pulverizare şi notele de bază, care reprezintă parfumul şi care vor persista pe piele. De aceea, niciodată n-ar trebui să decizi că vei folosi un parfum după ce ai simţit mirosul din flacon.
4 reguli pentru a alege parfumul perfect pentru iarna
Ştii, probabil, faptul că acelaşi parfum poate mirosi diferit pe pielea mai multor persoane, din cauza Ph-ului pielii. Ritmul de evaporare al primelor note depinde de fiecare în parte, iar persistenţa notei de bază variază de la o piele la alta (pe pielea uscată se evaporă cel mai repede).
În momentul în care încerci un parfum, nu trebuie să-l miroşi imediat după ce l-ai pulverizat pe încheitură – notele de vârf nu se evaporă instantaneu, iar cea medie are nevoie de timp să se „activeze”-, trebuie să aştepţi aproximativ zece minute (fără să-ţi atingi încheieturile între ele, deoarece vei altera mirosul) pentru a afla cum „arată” pe pielea ta, şi nu te mira dacă e departe de parfumul pe care l-ai simţit mirosindu-l pe o bucată de hîrtie în magazin.

Şi-ar mai fi ceva: testerele ţinute prea mult în magazine pot mirosi diferit faţă de original, în general te poţi aştepta la o aromă mai puternică.
Cercetătorii spun că simţul mirosului nu este atât de ascuţit dimineaţa, precum este după amiază, deci nu pulveriza în exces, fiindcă e posibil să-i deranjeze pe cei din jur. Totuşi, dimineaţa este momentul prielnic pentru a-ţi găsi parfumul ideal, tocmai din cauză că simţul mirosului e mult mai sensibil. Ideal ar fi să nu fi mîncat nimic condimentat în seara precedentă, şi asta ar putea să fie o piedică în calea găsirii aromei pereche.
Şi încă ceva… Ai remarcat recipientele cu cafea prezente in rafturile cu parfumuri? Nu, nu sunt de decor, ci reperezintă o modalitate de a-ţi reseta simţul olfactiv (prin inhalarea aromei de cafea) înainte de a testa următorul parfum.

Cât despre momentul potrivit pentru a purta un parfum, n-ar trebui să ai doar unul pe care să-l foloseşti exclusiv, indiferent că mergi la serviciu, la sală sau la o petrecere. Pentru zi, cele mai potrivit parfumuri ar fi cele cu note de fructe, în timp ce seara s-ar preta notele exotic orientale. La sală poţi alege un parfum proaspăt, discret, care să nu le invadeze nările colegilor de mişcare!
Indiferent cât de mult sau puţin îţi simţi tu parfumul, regula este „un tur complet”: în spatele urechilor şi pe încheieturile mîinilor. Mai poţi pulveriza o singură dată pe piept şi eventual foarte dicret în spatele genunchilor (dacă mergi la o petrecere, de exemplu).

E o idee şi să pulverizezi în aer pentru ca apoi să treci prin „norişor”, însă nu va rezista foarte mult.
Chiar dacă oferta e irezistibilă, n-ar trebui să dai buzna să cumperi mai multe parfumuri deodată. În timp, vor apărea altele care ar putea să ţi se potrivească şi mai bine, iar durata de valabilitate a unui parfum – ţinut în condiţii potrivite, la rece (chiar în frigider), departe de lumina soarelui şi în nici un caz în baie, unde aerul devine umed şi fierbinte -, este de trei ani.