Top Aparate de Aer Conditionat Mobile

In general, aparatele mobile au o capacitate mai mica decat cele clasice, adica 7.000 BTU si 9.000 BTU. Sunt usor de montat, dar trebuie sa scoti tubul de evacuare pe geam, ceea ce inseamna ca tot pe acolo intra caldura, deci aparatul trebuie sa functioneze mai mult timp, deci te va costa mai mult energia electrica.

 

Iata avantajele si dezavantajele unui aparat portabil fata de un aparat clasic de tip split.

Avantaje

  • instalare usoara, nu trebuie sa spargi peretele sau sa platesti pentru montaj
  • ii poti schimba locul in camera sau locuinta. Pentru un randament mai bun, lasa furtunul de evacuare cat mai scurt si pune aparatul aproape de fereastra.
  • il poti transporta si folosi in alt locuinta

Dezavantaje

  • ocupa spatiu in incapere
  • tubul de evacuare a caldurii trebuie scos pe geam, astfel mai intra caldura de afara
  • rezervorul de apa unde se aduna condensul trebuie golit periodic
  • are o eficienta energetica mai scazuta intrucat trebuie sa functioneze mai mult deoarece intra caldura in camera pe unde iese tubul. Pentru a elimina acest dezavantaj, cel putin partial, poti face o gaura pe unde sa iasa acest tub.

Deci daca vrei sa iti iei aer conditionat si nu esti nevoit sa il muti si vei locui acolo un timp indelungat, solutia cea mai potrivita este un aparat clasic de tip split.

Ghid de Alegere

1. Capacitatea de racire (BTU)

Asa cum am prezentat mai pe larg in articolul despre aparatele clasice, capacitatea BTU este cea mai importanta, pentru a ne asigura ca vom putea raci corespunzator camera. Modalitatea de calcul a necesarului se face la fel ca la aparatele de tip split, adica pentru o camera de tip dormitor de circa 15 metri patrati si maxim 3 metri inaltime e suficient 9.000 BTU, pe cand pentru incaperi mai mari gen living e nevoie de 12.000 BTU.

2. Consumul

Verifica sa aiba un consum cat mai mic, preferabil o clasa energetica cat mai aproape de litera A.

3. Zgomotul

Dat fiind ca nu are unitatea in exterior, ci totul se afla in camera, acest aparat te poate deranja daca nu alegi un produs de calitate. Verifica nivelul de zgomot care se exprima in decibeli si alege un aparat silentios, cu un nivel al zgomotului sub 60 db.

4. Functii

Nu uita sa verifici ce functii sunt incluse: racire, ventilare, dezumidificare, filtrare aer.

5. Dimensiuni si greutate

Intrucat este portabil, va trebui sa il transporti cu usurinta. In general acest tip de aparat are in jur de 30 de kg, deci nu este foarte greu, dar nu uita sa verifici si acest aspect.

6. Alte Caracteristici

  • kitul de evacuare este acea tubulatura prin care este scos afara aerul cald, de aceea este recomandat sa fie deja inclus. Nu exista solutii fara furtun de evacuare decat ca aeroterme sau ventilatoare.
  • telecomanda este prezenta la cele mai multe aparate si este utila pentru a il putea controla de la distanta
  • design: dat fiind ca este in interior si ocupa spatiu, este important sa alegi si un design care sa iti placa si sa se incadreze in camera

Va prezentam sugestiile noastre pentru cele mai bune Aparate de Aer Conditionat Mobile

Heinner-HAC-09MB

Heinner HAC-09MB 
Cu o capacitate de răcire de 9.000 BTU, aparatul de aer condiţionat mobil Heinner HAC-09MB beneficiază de funcţii de autocurăţare, de oscilaţie automată, de autodiagnosticare, autorestart sau night mode. Dispozitivul include şi funcţie de încălzire, utilă dacă temperatura scade cu câteva grade sub cea confortabilă, iar nivelul de zgomot este de 64 dB. Greutatea aparatului este de circa 30 kg. Aparatul este disponibil şi în varianta cu capacitate de răcire de 12.000 BTU.

 

pacwe128

 

 

 

 

DeLonghi PAC N 76 

Dedicat camerelor de până la 80 de metri cubi, DeLonnghi PAC N 76 este un aparat de aer condiţionat portabil cu puterea de 8200 BTU/oră cu furtun de evacuare de 1.2 metri şi greutate de 30 kg. Aparatul beneficiază de trei viteze care pot fi stabilite pe ecranul LCD sau prin intermediul telecomenzii.

 

CN_92_SILENT_FONDO-BIANCO_SX

 

DeLonghi PAC CN 92
Pentru camere de cel mult 96 metri cubi, o soluţie poate fi şi DeLonnghi PAC CN 92, care beneficiază de o putere de 10.000 BTU/oră. Aparatul este capabil să seteze automat viteza de ventilare în funcţie de tipul aerului din cameră. Dispozitivul poate fi controlat şi prin telecomandă şi este dotat şi cu un sistem de reciclare a condensului.

 

81laC-isWyL._SY450_

 

 

 

Suntec Transform 7000
Suntec Transform 7000 este un aparat de aer condiţionat portabil dedicat celor cu buget restrâns şi care vor să răcorească o cameră de cel mult 60 de metri cubi. Puterea acestuia este limitată la 7.000 BTU/oră, dar avantajul este greutatea de 25 kg. Nivelul de zgomot generat de aparat este de 50 decibeli.

 

 

 

$_35Fakir 1020 Oko 

Potrivit pentru camere de până la 80 de metri cubi, Fakir 1020 Oko este un aparat de aer condiţionat mobil cu o putere de 9000 BTU/oră cu două filtre de aer lavabile din nailon. Micile sale dezavantaje sunt greutatea destul de mare de 32 kg şi nivelul de zgomot de 62 de decibeli. Totuşi, prezintă avantajul că poate fi mutat prin intermediul unor rotiţe încorporate.

 

PACWE112ECO

 

 

DeLonghi PAC WE 112ECO 
În cazul în care ai o cameră de mari dimensiuni, care ajunge la 110 metri cubi, DeLonghi PAC WE 112ECO este o soluţie mai potrivită, întrucât are o putere de 11.500 BTU/oră. În plus, beneficiază de sistem de răcire a condensului şi are trei viteze care pot fi controlate prin telecomandă. Problemă rămâne cu nivelul relativ ridicat de zgomot generat: 65 de decibeli.