Top aparate de vidat alimente

Aparatele de vidat alimente folosesc o supapa pentru a vida alimentele din caserole speciale, sau folosesc metoda traditionala de vidare intr-o punga de plastic pentru a mentine alimentele proaspete. Cateva criterii pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand cauti cel mai bun aparat de vidat alimente sunt tipul acestuia, accesoriile disponibile precum si modul in care trebuie ingrijit si curatat.

Tipuri de aparate
Aparat vidare alimente caserolaAparatele de vidat alimente pentru acasa sunt de mai multe tipuri. Majoritatea modelelor se folosesc pe blatul e bucatarie fara a fi nevoie de suprafete speciale. Aparatele de vidat alimente pot fi alimentate de la reteaua electrica sau pot functiona cu baterii sau acumulatori. Unele modele pot fi portabile si usor de transportat pentru confortul utilizatorului.

Unele aparate de vidat alimente permit si vidarea anumitor recipienti speciali (caserole, carafe, cani) pentru depozitarea alimentelor. Modelele mai simple permit vidarea alimentelor doar in pungi de plastic.

Accesorii
Pentru majoritatea modelelor de aparate de vidat alimente va trebui sa cumparati consumabile si accesorii. Veti avea nevoie in primul rand de pungile pentru vacuum, iar acestea trebuie sa fie compatibile cu modelul aparatului dumneavoastra. Unele modele folosesc caldura pentru a sigila pungile si va trebui sa cumparati pungi speciale rezistente la caldura. Alte accesorii sunt recipientele suplimentare de depozitare precum si furtunurile folosite la vidarea acestora.

Intretinere si curatare
Aparat de vidat alimente in pungaAparatele de vidat alimente trebuie curatate periodic, de obicei cu apa calda si sapun antibacterian. Este recomandat sa cureti aparatul de vidat dupa fiecare folosire pentru a preveni acumularea de bacterii in timp. Poti afla toate procedeele de curatare potrivite aparatului tau din manualul de utilizare al acestuia. Daca aparatul de vidat ales foloseste garnituri ce trebuie inlocuite, va trebui sa le cureti la un interval de trei luni si sa le schimbi in fiecare an. Pentru aparatele care folosesc baterii sau acumulatori va trebui sa verifici periodic nivelul acestora si sa le incarci sau inlocuiesti.

Cel mai bun aparat de vidat alimente iti ofera o modalitate facila de a pastra fructele, legumele si carnurile proaspete pentru perioade extinse de timp. Indiferent ca pastrezi alimentele vidate intr-un recipient special sau in pungi, amandoua tipurile iti vor pastra mancarurile proaspete pentru perioade mai mari de timp. Acest lucru iti va permite sa economisesti bani pe termen lung si sa eviti risipa de alimente.
Utilizand criteriile de mai sus, va prezentam in continuare cele mai bune aparate care ofera un raport calitate/pret imbatabil.

3924

1.FoodSaver FFS004X-01, Compact, 28 cm, 1 Viteza, Functie separata sigilare, Functie separata vidare uscat/umed
Aparat de vidat FoodSaver FFS004X-01Cu noul aparat de ambalare in vid, FoodSaver FFS004X, pastrati prospetimea alimentelelor de pana la 5 ori mai mult timp fata de metodele traditionale de conservare, nu risipiti alimentele si in acelasi timp faceti economie de bani si timp. Procesul de vidare elimina aerul si prelungeste perioada de prospetime a alimentelor depozitate in congelator, frigider sau dulapuri. Acum poti sa pastrezi alimentele in congelator pentru luni, chiar ani de zile.

Mentine prospetimea alimentelor de pana la 5 ori mai mult timp
Spatiu depozitare rola si cutter – Vidare separata uscat / umed
Furtun de vidare inclus – Tava de picurare detasabila

F002842_VT3112-2
2. Laica VT3112
Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3112.
Aparatul de vidat Laica VT3112 absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic.
Laica VT3112 functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere.
Compresorul are o capacitate maxima de 9 litri/minut.
Aparatul de vidat Laica VT3112 are in pachet 10 pungi pt alimente de dimensiune 22 cm x 30 cm.

aparat-de-vidat-foodsaver-ffs002x-1873
3. FoodSaver FFS002X-01, Compact, 28 cm, 1 Viteza, Functie separata sigilare
Aparat de vidat FoodSaver FFS002X-01

Sistemul patentat de vidare FoodSaver inlatura aerul si previne ca alimentele sa vina in contact cu acesta, evitandu-se astfel deshidratarea si pierderea aromelor.
FoodSaver FFS002X are un spatiu special pentru depozitarea rolei si un cutter integrat pentru simplificarea realizarii pungilor. Folosind rolele de vidare puteti sa creati propriile pungi, in functie de marimea si tipul alimentelor pe care doriti sa le vidati.
Tava de picurare colecteaza excesul de umiditate, lichide si mici resturi ce apar in timpul vidarii alimentelor. Este detasabila si lavabila in masina de spalat vase.