Top cauciucuri pentru tot anul

Va propunem astazi un top format din 3 anvelope allseason pe care le consideram cele mai bune dupa raportul calitate/pret.
Daca locuiti intr-o zona cu ierni blande, sau in perioada rece preferati sa utilizati masina mai putin, anvelopele allseason sunt cea mai buna solutie pentru dumneavoastra. Pentru a va veni in ajutor, am decis sa alegem 3 cauciucuri ce se pot lauda cu performante sporite atat la rece cat si la cald.
O spunem din start, nu am testat produsele ce vor fi descrise in continuare, insa avem la dispozitie rezultatele obtinute de diferite organizatii de specialitate, carora li se adauga si parerile cumparatorilor expuse pe forumurile romanesti si straine.

CELE MAI BUNE ANVELOPE ALLSEASON: TOP 3

Cele-mai-bune-anvelope-allseason-Michelin-Crossclimate1. Michelin CrossClimate – cele mai bune anvelope allseason disponibile la noi, dupa parerea noastra, dar si a multor utilizatori de pe Internet.
Pe site-ul tyrereviews, Michelin CrossClimate au primit de la posesori scorul de 93%. Rezultatul este o medie simpla a scorurilor pentru 7 caracateristici, pe care utilizatorii site-ului au fost rugati sa le aprecieze. Astfel Michelin CrossClimate a primit:
94% pentru aderenta pe suprafata uscata
93% pentru aderenta pe suprafata uda
90% rapsunsul (feedback) de la suprafata carosabila
90% comportamentul la limitele aderentei
90% rezistenta la uzura
97% confortul la rulare
98% acordul de a le cumpara din nou
In comentariile de pe forumuri, utilizatorii scot in evidenta comportamentul aproape excelent pe suprafetele uscate si umede, dar mai ales faptul ca rularea cu aceste anvelope allseason este foarte silentioasa.
Cele mai bune anvelope allseason Michelin Crossclimate

Cele-mai-bune-anvelope-allseason-Dunlop-SP-Sport-012. Dunlop SP Sport 01 AS –  anvelope premium destinate utilizarii de-a lungul intregului an. Scorul mediu primit de aceste cauciucuri este de 93%. Rezultatul putea fi mult mai bun daca scorul inregistrat la capitotolul aderenta pe suprafata uda nu era asa mic. Prezentarea detaliata a rezultatului obtinut de Dunlop SP Sport 01 AS arata in felul urmator:
88% pentru aderenta pe suprafata uscata
78% pentru aderenta pe suprafata uda
95% rapsunsul (feedback) de la suprafata carosabila
95% comportamentul la limitele aderentei
98% rezistenta la uzura
95% confortul la rulare
99% acordul de a le cumpara din nou
Dintre toate anvelopele prezente in top, Dunlop SP Sport 01 AS a inregistrat cel mai slab rezultat la aderenta pe suprafata uda. In schimb, rivalii pot fi invidiosi pe rezistenta la uzura si confortul asigurat de aceste anvelope. Printre altele, forumistii scot in evidenta anume aceste calitati.
Cele mai bune anvelope allseason Dunlop SP Sport 01

Cele-mai-bune-anvelope-allseason-Goodyear-Vector-4seasons3. Good Year Vector 4Season – anvelope allseason cea au primit scoruri aproape egale la toate capitolele. Chiar daca rezultatele inregistrate de Good Year Vector 4Season sunt mai mici decat cele ale anvelopelor de pe primele 2 locuri, remarcam lipsa unei caracteristic cu scor semnificativ mai mic in comparatie cu celelalte scoruri, asa cum am vazut in cazul cauciucurilor Dunlop SP Sport 01 AS. Good Year Vector 4Season a prezentat un scor mediu de 86%, detaliat in felul urmator:
87% pentru aderenta pe suprafata uscata
85% pentru aderenta pe suprafata uda
84% rapsunsul (feedback) de la suprafata carosabila
85% comportamentul la limitele aderentei
88% rezistenta la uzura
86% confortul la rulare
92% acordul de a le cumpara din nou
Cele mai bune anvelope allseason Goodyear Vector 4seasons

CELE MAI BUNE ANVELOPE ALLSEASON: CONCLUZIE

Daca locuiti intr-o zona cu multa zapada pe timpul iernii si temperaturi foarte joase, recomandam cu insistenta achizitia unor anvelope de iarna. In plus, daca pe timpul verii circulati mult pe autostrada cu viteze mai mare, recomandam din nou cu insistenta achizitia unui set de anvelope de vara bune.