Cele Mai Bune Carti De Marketing

De obicei cei care se pricep la marketing, sunt şi oameni extrem de bine documentaţi, care pun mâna pe carte şi citesc. Apoi aplică. Apoi au rezultate.

Dacă eşti pasionat de marketing şi ai nevoie de material de documentare, îţi sugerez următoarele carti de marketing:

Managementul marketing-ului de Philip Kotler, biblia teoretică, foarte utilă pentru a ţine conceptele sub control.
Metode de publicitate testate de John Caples, cea mai bună carte de copywriting scrisă vreodată.
Viaţa mea în publicitate şi Publicitate ştiinţifică de Claude Hopkins, un clasic în marketing, Claude Hopkins vindea de rupea în anii 1900 înainte ca marketingul să existe ca şi ştiinţă şi artă.
Buyology de Martin Lindstrom, un studiu interesant de neuromarketing, pe care ar trebui să îl citească orice marketer.
Branduri senzoriale de Martin Lindstrom, o carte despre cum pot brandurile să acceseze simţurile consumatorilor pentru mai multe vânzări şi o fidelitate crescută.
Marketing Warfare de Al Ries & Jack Trout, printre primele lecţii în marketing strategic, un clasic al marketingului.
The Lean Startup de Eric Ries, lecţia cea mai de preţ este lecţia privind strângerea unei audienţe înainte de a lansa un produs.
Totul despre psihologia persuasiunii de Robert Cialdini, un ghid fascinant despre ce anume ne influenţează, de multe ori fără să ne dăm seama.
Poziţionare de Ries & Trout, învaţă cum să câştigi cotă de piaţă în mintea clientului tău.
Tipping point de Malcolm Gladwell, citeşte poveşti de marketing deosebite şi ce anume le-a făcut să devină poveşti demne de menţionat prin cărţi + efectul de Tipping point care este foarte important pentru o afacere.
Marketingul bazat pe permisiune de Seth Godin, învaţă cum să transformi străini în prieteni şi prieteni în clienţi.
Guerilla marketing de Jay Conrad Levinson, învaţă ce canale de marketing ţi se potrivesc cel mai bine şi cum să le exploatezi la maximum.
Încântare de Guy Kawasaki, un ghid despre cum să câştigi inimile clienţilor tăi prin gesturi de bun simţ.
Coadă lungă de Chris Anderson, învaţă despre potenţiale pieţe, cerere nelimitată şi coada lungă.
Diferenţiază-te sau mori de Jack Trout şi Steve Rivkin, degeaba ai un produs bun dacă este confundat cu cel al concurenţei.
Noile reguli de marketing şi PR de David Meerman Scott, un ghid care vorbeşte despre puterea online-ului şi a word-of-mouth-ului.
Vaca mov de Seth Godin, un ghid despre afaceri remarcabile.
Gratuit de Chris Anderson, o carte care vorbeşte despre strategia de preţ pe care o folosesc majoritatea start-up-urilor tehnologice.
Call to action de fraţii Eisenberg, este o carte care vorbeşte despre conversia magazinelor online. Este foarte utilă celor care au afaceri online.
Brainfluence de Robert Dooley, este o carte care propune 100 de strategii de marketing, vânzări şi afaceri, care sunt extrase din studii de neuromarketing.
The Referral Engine de Jon Jantsch este o carte care arată cum îţi poţi construi o afacere care se bazează pe marketingul referinţelor şi word-of-mouth.
Ogilvy despre Advertising este o carte în care David Ogilvy dezvăluie multe din secrete din spatele reclamei sale şi diverse descoperiri despre cum consumă oamenii în general mesajele de marketing.