Top 10 navigatii GPS

Cele mai bune sisteme de navigatie GPS:

1. Serioux Q550T2 – Q550T2 este o unitate Low Cost si totodata una din cele mai bune sisteme de navigatie GPS. Serioux Urban Pilot Q550T2 se poate lauda cu 128 Mb de memorie RAM, un procesor de 800 MHz si un monitor de 5 inch. Acest GPS este usor utilizabil, iar memoria interna de 4 Gb ofera destul spatiu de depozitare pentru animarea calatoriilor. Unul din punctele slabe ar fi calitatea ceva mai modesta a imaginii.

2. Evolio Preciso Pro HD – una dintre cele mai bune sisteme de navigatie. Unitatea dispune de un ecran cu diagonala de 5 inch si o rezolutie de 800×480 pixeli. Caracteristicile de performanta ale lui Evolio Preciso PRO HD sunt foarte bune pentru aceasta clasa de aparate – RAM 128 Mb si 664 MHz frecventa procesorului. GPS-ul Evolio Preciso HD ruleaza la nivelul asteptarilor. Comenzile sunt executate in doar cateva fractiuni de secunda. Monitorul ofera imagini bine detaliate, iar calitatea sunetului intrece orice asteptare. Mai mult de atat, acest sistem de navigatie GPS vine cu harta Full Europe.

3. PNI L800 – PNI este un jucator nou pe piata sistemelor de navigatie GPS din Romania. Unitatea L800, este foarte performanta, dispunand de un procesor foarte bun (800 Mhz), si o memorie RAM ce masoara 128 Mb. Drept rezultat, avem un GPS ce ruleaza foarte rapid, cu o detaliere a imaginilor satisfacatoare, cu un set impunator de functii auxiliare, si un pret ce este net inferior altor produse cu specificatii similare.

4. Serioux Urban Pilot Q475T2 – cel mai ieftin sistem de navigatie GPS din lista noastra. Chiar daca are un pret mic, Serioux Urban Pilot Q475T2 se poate lauda cu 128 Mb de memorie RAM si cu un procesor de 800 MHz. Pe langa pretul mic, aceasta unitate este usor utilizabila, iar memoria interna de 4 Gb ofera destul spatiu de depozitare pentru animarea calatoriilor. Totusi avand in vedere pretul mic al aparatului GPS, ne putem astepta si la cateva puncte slabe. Printre ele ar fi calitatea modesta a imaginii. Totusi, Serioux Urban Pilot Q475T2 este un GPS care isi merita toti banii, mai ales ca pretul de referinta pentru el este de doar 190-210 ron pentru versiunea fara harta.

5. Navon N490 – Navon N490 s-a situat la mijlocul Top-ului cu cele mai bune sisteme de navigatie GPS. Aceasta unitate ofera tot spectrul de aplicatii necesare la un drum lung ori in traficul urban. Navon N490 vine cu procesorul SiRF Atlas V care la o frecventa de 550 MHz asigura raspunsuri rapide la solicitarile soferului, iar iGO 8.3.5 (soft-ul instalat pe N490), este probabil unul din cele mai reusite programe de navigare pentru aparatele GPS. Viteza de functionare si hartile bine detaliate fac din N490 un obiect foarte necesar in situatiile mai complicate. Cu toate astea, Navon N490 ar avea cateva puncte slabe, unul din ele ar fi luminozitatea redusa a monitorului in zilele cu soare puternic, iar al doilea – pretul.

6. Navon N670 Plus s-a clasat pe locul 6 in lista cu cele mai bune sisteme de navigatie GPS . N670 Plus este o unitate dotata cu procesorul SiRF Atlas V de 500 Mhz si o memorie RAM de 128 Mb. Este un procesor cu timpi de raspuns foarte mici mai ales daca drept soft de navigare este ales programul IGO 8. Unitatea vine cu un monitor de 5 inch, care poate oferi imagini de calitate fie ca este vorba despre harta de navigare ori despre un material video/foto. Printre altele, pentru ultimele exista un spatiu de stocare permanent de 2 GB, insa cu ajutorul unui card de memorie acest parametru poate atinge 8 Mb.

7. North Cross ES 515 – unitatea NorthCross ES 515 s-a clasat pe locul 7 in Top 10 cele mai bune sisteme de navigatie GPS. Acest aparat poseda toate caracteristicile pentru a deveni un lider pe piata – monitor de 5 inch, procesor de 664 MHz, RAM de 128 Mb si un pret de referinta situat intre 270 si 280 ron. Cu toate acestea, modelul ES 515 poate furniza cateva surprize neplacute detinatorului sau. Una dintre ele ar fi luminozitatea modesta a ecranului. Uneori se observa intarzieri la executarea comenzilor ori calcularea rutelor, in plus, ar mai fi un inconvenient legat de calitatea materialelor utilizate la carcasa GPS-ului. Nu ca ar fi materiale proaste, insa reduc semnificativ din eleganta aparatului.

8. PilotOn S52 – este un GPS cu dimensiunea ecranului de 5 inch, un procesor M Star de 566 MHz si o memorie RAM ce masoara 128 Mb. Aceste valori permit aparatului sa fie foarte punctual la calcularea ori recalcularea traseelor. Pe langa un monitor mare si indicatori de performanta buni, PilotOn S52 detine si un set vast de functii auxiliare. Printre acestea se enumera modulatorul FM, player-ul audio si player-ul video care accepta formatele MPEG-4, AVI si WMV. Mai mult de atat, rezolutia monitorului (800×480 pixeli) permite redarea calitativa a materialelor video/foto.

9. Mio Spirit 480 – este un GPS prezent pe piata de mai mult timp, respectiv sunt cunoscute toate plusurile si minusurile sale. Aceasta unitate detine un procesor Samsung de 400 MHz si un RAM de 128 Mb – nu sunt cifre tocmai impresionante, insa experienta utilizatorilor arata ca si asa Mio Spirit 480 se descurca bine. Plus la toate, unitatea in cauza este simpla in utilizare, iar sunetul aferent procesului de navigare este clar si destul de puternic.

10. Evolio Mini – este un GPS compact cu un monitor de 4,3 inch si masa redusa, care incheie topul cu cele mai bune sisteme de navigatie GPS. Unitatea dispune de de un procesor cu o frecventa de 500 MHz si un RAM ce insumeaza 128 Mb. Principalele plusuri ale acestui aparat sunt perioada mica de exectutare a comenzilor si calculare/recalcare a traseelor precum si consumul redus de energie. Evolio Mini vine cu harta Europei preinstalata, insa locul unde aceasta unitate se manifesta cel mai bine sunt spatiile urbane.