Cum cureti ecranul televizorului

Ecranele televizoarelor cu plasma sau LCD-urilor sunt foarte sensibile, iar un produs de curatat neadecvat poate avea efecte dramatice.

Cele mai grele urme sunt amprentele, mai ales daca autorii sunt cei mici care au mainile murdare dupa ce au mancat branza, sosuri sau dulciuri cu crema.

Iata cele mai bune solutii:

Evita toate produsele care contin amoniac. Nu distrug grasimile si lasa urme foarte greu de sters. Indicatia este valabila si pentru sticla si monitorul calculatoarelor.

Poti sa amesteci apa si alcool, iar solutiile pe baza de alcool sunt de departe cele mai bune. Randamentul creste daca si concentratia de alcool este mare si folosesti o carpa foarte moale.

Evita sa folosesti solutiile de alcool si apa si sa stergi suprafetele cu hartie, indiferent ce fel de hartie. Cu hartie de ziar este cel mai rau, iar cu servetele de hartie rezultatul este prost. In urma raman resturi de hartie.

Se spune ca otetul curata perfect. Solutia este sa-l combini cu apa. Eficienta creste direct proportional cu calitatea otetului si cu cat concentratia este mai mare. Cel mai bine: doua parti otet, o parte apa si un pistol pulverizator. Carpa moale ramane cea mai buna alegere.

Servetele antistatice umede au formule speciale pentru curatarea ecranelor televizoarelor si a altor electronice. Sunt foarte eficiente cand este vorba despre praf, dar mai putin multumitoare daca ai probleme cu urmele degetelor copiilor. Pe de alta parte, trebuie sa repeti operatiunea pentru ca raman in urma particulele din servetele, mai ales daca insisti si folosesti prea mult aceeasi batista. Trebuie schimbate des. Un ecran mare se curata cu patru-cinci batiste umede, deci este ineficient.

Idealul este atins de carpele din microfibra. Scumpe, dar merita investitia. Rezultatul este perfect. Nu raman urme sau reziduuri. Cum spuneam, sunt scumpe dar daca ai investit cateva sute bune de euro intr-o super plasma, merita sa investesti si in carpa de microfibra. In plus se refoloseste.