Top mese de calcat

Cele mai bune rezultate ale calcarii se obtin nu numai utilizand un fier de calcat sau o statie de calcat foarte bune, ci si calcand rufele pe un suport propice, adica o masa de calcat. Aceasta va faciliteaza mult calcatul rufelor, fiind special conceputa pentru acest scop; daca utilizati o solutie improvizata riscati sa va accidentati sau sa deteriorati elementele de mobilier, in orice caz rezultatul calcarii se vede cand se foloseste o masa cu husa speciala.

Materialul

Conteaza mult materialul care acopera masa de calcat, acesta venind in contact direct cu rufele. Este bine ca sa fie permeabil la aburi pentru a avea rezultate mai bune si a fi mai eficient; aburul trebuie sa treaca prin husa si nu sa se opreasca deasupra ei, aceasta ducand la crearea unei umiditati nefolositoare.

Bumbacul: asigura o densitate omogena, nu atrage toata caldura emanata de fier care se intoarce la haina, ceea ce reduce usor timpul de calcare.

Materialul sintetic: pretul mesei de calcat este in general mai mic, dar acest material se arde si se ingalbeneste mai usor.

Dimensiunile

Noi va recomandam sa achizitionati o masa de calcat mai lata, in masura in care aveti loc, intrucat nu veti pierde din timp mutand haina succesiv pentru a fi in zona de calcat. Alegeti o masa cu minim 34 cm latime.

Ajustarea mesei

Persoanele care calca au diferite inaltimi, de aceea masa de calcat trebuie sa ofere posibilitatea de a ajusta inaltimea sau de a o regla pe verticala, pentru a o aduce intr-o zona de confort pentru persoana care calca. Mai ales in cazul in care calcati mult, este foarte important sa o folositi la o inaltime confortabila, pentru a calca corect, cu usurinta, precum si pentru a preveni durerile de spate.

Portabilitatea

O masa de calcat buna trebuie sa se plieze si sa aiba o greutate cat mai mica pentru a o muta cat mai usor, in cazul in care masa nu are un loc fix si permanent in locuinta dvs.
res_51aa70551ffb5f6570df155d2e6f62c5_full Vileda Smart Plus
Avantaje
permite reglarea inaltimii
husa rezistenta la apa, dar permeabila la aburi
suport pentru fier de calcat
priza
Dezavantaje
latimea de 34 cm ar putea fi insuficienta pt. anumiti utilizatori

res_08d54d85619df3a42db1a7f63cbfe534_full Heinner Arcadia
Avantaje
latime medie de 42 cm
suport pentru fier de calcat
priza
stabila
Dezavantaje
pret peste medie

res_dc67235231e12f58a007cc46175cd941_full Vileda Premium Plus
Avantaje
latime 44 cm
reglabila pe inaltime
priza
suport pentru fier
Dezavantaje
pret peste medie

res_cfe19b7e264c0b913165b93a3e899fca_full Keter Lotus
Avantaje
sistem de agatat umerase
suport pentru fier
latime 40 cm
Dezavantaje
nu are priza

res_152fa446bb8d4ea92b6f5cbe312f14b2_full Kring Pastel
Avantaje
suport pentru fier
inaltime reglabila
pret foarte mic
Dezavantaje
nu are priza inclusa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *