Jucarii la moda

Ce jucării se poartă acum? Pentru că da, moda e şi la jucării, cei mici văd la reclame jucării noi, aud de la prieteni, şi vor şi ei toate noutăţile.

Lego – am mai zis-o şi o mai zic, mi se par cele mai populare jucării în acest moment. Eu numai lego cumpăr, ştiu astfel 100% că achiziţia mea va fi apreciată. Nepoata mea, cea mare, este fan Lego Friends, de aceea am luat cutii din această colecţie, deşi eu personal înclin către Lego Disney. Ca să vă daţi seama cât de populare sunt, mergeţi într-un magazin Noriel imediat după Crăciun, o să găsiţi rafturile cu Lego aproape goale.

Jucării pentru bebeluşi – pentru nepoata cea mică momentan pot cumpăra doar jucării pentru bebeluşi, din alea cu tot felul de butoane, lumini şi cântecele. Singura mea grijă e să mă uit la vârsta recomandată, să fie o jucărie sigură pentru copil.

Jucării de pluş – din păcate nu mai sunt aşa populare printre copii. Sau cel puţin asta e părerea mea. Mie îmi plac mult, am încă în casă o mulţime de jucării de pluş, dar cred că pentru copiii din zilele noastre o jucărie de plus este o jucărie cam plictisitoare. Au atât de multe jucării la dispoziţie încât nu cred că au răbdarea necesară pentru a crea o poveste în jurul unei jucării de pluş.

Puzzle – există variante pentru fiecare vârstă, cu piese mai mari sau mai mici, ajută la dezvoltarea logicii şi perspicacităţii.

Jocuri educative – Monopoly, Nu te supăra frate, jocuri de cultură generală, s.a. Sunt o mulţime de variante şi ce ştiu sigur e că cei mici le adoră, mai ales dacă au posibilitatea de a se juca cu cei mari.

Păpuşi – încă mai au succes, în special cele care întruchipează personaje populare, precum Elsa sau prinţese Disney.

Maşini, elicoptere, pistoale – pentru băieţi nu sunt foarte multe jucării pe piaţă, tot se încearcă dezvoltarea a ceea ce există deja, adică maşini, elicoptere, pistoale. Dar copiii sunt mulţumiţi şi aşa. Dacă împuşcă mai departe, cu mai multe bile, dacă zboară mai sus, mai departe, pentru ei e bine.

Jucării pentru exterior – trotinete, biciclete, role, mingi şi altele asemenea. Nu trebuie să lipsească din colecţia de jucării a copiilor, le trezesc cheful de exerciţiu fizic, de petrecut timp în aer liber, de lăsat deoparte tableta sau telefonul măcar pentru câteva ore.

Cam astea sunt jucăriile la modă acum. Spor la cumpărături!